Wandeltherapie

Wandelend in gesprek zijn, naast elkaar. Wat binnen kan in de praktijk, kan ook buiten in de natuur! Ik ben gewend om in de kamer met cliënten te werken met behulp van cognitieve gedragstherapie, minfulness en EMDR. Eenmaal de stap naar buiten te hebben genomen, bleek het heel inspirerend en ontspannend te zijn om te praten met elkaar, terwijl je beweegt in de buitenlucht in een groene omgeving. We wandelen samen in een park, bos of langs het water om de hoek van de praktijk. De natuur helpt mee om inzicht te krijgen in wat je nodig hebt, waarbij we gebruik maken van elementen uit de positieve psychologie. Cliënten die een sessie wandelend hebben gedaan, geven daarna als feedback dat ze het prettig en fijn vonden en dat het rustgevend is. Er is letterlijk meer ruimte om je heen en dat voel je ook van binnen.

Ik hoor vaak terug na afloop van een wandeltherapie, dat het samen buiten wandelen en praten inspiratie geeft om het zelf ook op te pakken. Het voelt als een nieuwe ervaring, als iets positiefs geven aan jezelf. Je maakt tijd voor jezelf en je kunt er ook van genieten. Elke stap brengt je dichterbij verandering. Er ontstaat mogelijk ook inzicht in welke stappen je hebt te zetten om verder te komen in je ontwikkeling en je beter te voelen als mens. Cliënten benoemen dat ze de volgende sessie ook weer graag naar buiten willen!

Meer informatie over wandeltherapie vind je op de website van de Buitenpsychologen, bij wie ik mij sinds 2022 heb aangesloten.

De Buitenpsychologen: ‘Een krachtige combinatie van natuur, bewegen en psychologie’.