Over mij

Graag stel ik me voor. Mijn naam is Margot Henskes. Ik woon met mijn gezin in Almere. Ik ben GZ-Psycholoog, BIG geregistreerd en cognitief gedragstherapeut. Ook ben ik opgeleid tot mindfulness trainer (MBCT). Daarnaast heb ik mij bekwaamd in ACT en in EMDR-behandeling bij ingrijpende gebeurtenissen, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en negatief zelfbeeld. 
Na mijn studie psychologie aan de universiteit van Amsterdam heb ik ruime ervaring opgedaan bij diverse GGZinstellingen, met name bij Arkin in Amsterdam. Zo heb ik onder andere met mensen met een verslaving gewerkt in een klinische setting, waarbij ik ook groepsbehandelingen opzette en uitvoerdeOok heb ik ervaring met wijkgerichte zorg (FACT) voor mensen met psychiatrische klachten. Daarna heb ik jarenlang als psycholoog gewerkt met volwassenen vanaf 18 jaar met angst en stemmingsklachten. Sinds 2016 werk ik met plezier in de generalistische Basis GGZ in Almere. 

Ik werk nauw samen met huisartsenpraktijkondersteuners en met collega GZ-Psychologen. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en neem jaarlijks deel aan bijscholing en congressen.

Als vrijgevestigde GZ-Psycholoog help ik je graag om jouw kwaliteit van leven te verbeteren, anders om te gaan met problemen en klachten te verminderen. Ik ben open, rustig en eerlijk. Ik vind het belangrijk dat je je verhaal kwijt kunt. Tegelijkertijd stimuleer ik je graag in het actief aanpakken en een verandering aan te gaan, eventueel met hulp van opdrachten die je ook thuis kunt doen. Hiermee hoop ik dat je je weer in je eigen kracht voelt staan. Ik vind het belangrijk dat je je prettig, veilig en vertrouwd voelt. Acceptatie en respect vind ik van belang in ons contact. Ik werk volgens de richtlijnen en tegelijkertijd pas ik mijn behandeling op maat aan, aan jouw wensen.  

In mijn vrije tijd sport ik graag, doe aan yoga, maak graag een wandeling en doe graag leuke dingen met mijn kinderen en gezin. Ook spreek ik graag af met vriendinnen en familie.